Användningsområden för en lamineringsmaskin

Att kunna laminera sina dokument eller sina foton har många olika fördelar. Det är ett sätt att skydda sina dokument och foton. Ett laminerat foto eller dokument tål betydligt mer påfrestningar än vad ett dokument som inte är laminerat gör. Ett laminerat dokument eller foto bidrar också till en betydligt lyxigare och rejälare känsla. Att till exempel laminera sina visitkort ger ett mycket proffsigt intryck. Och att laminera dokument eller papper som sedan delas ut till exempel när man undervisar eller vid annat arbete ger också ett riktigt rejält intryck, ska du laminera fler dokument på en gång rekommenderar jag en inbindningsmaskin. Då visar man att dokumentet eller fotografiet är ett mycket viktigt dokument som du anser att det är mödan värt att ägna uppmärksamhet åt.

Laminera

Olika typer av laminering fyller olika funktioner. Varmlaminering till exempel innebär laminering med hjälp av värme. Detta är en vanlig typ av laminering. Varmlaminat är en plastfilm som användas vid varmlaminering. Man kan säga att värmen aktiverar plastfilmen. En varmlamineringsficka innebär två plastfilmer som är sammanfogade till en enda plastficka. Dessa brukar användas vid varmlaminering. Kallaminering är laminering med hjälp utav lim, men detta sker helt utan värme.

Exempel på användningsområden:

– Laminera foton

– Laminera ID

– Laminera dokument

– Laminera visitkort