Whiteboardtavla – interaktiv variant

whiteboardtavlaTekinken blir bara större och fler och fler lösningar tas fram för att underlätta inom många områden. En whiteboardtavla behöver inte längre bara gå att skriva och rita på. Nu för tiden finns också en mer teknisk version av en whiteboardtavla. Tavlan fungerar som den vanliga typen, rita och skriva på, men med hjälp av en speciell projektor som du kopplar till en dator kan du visa både film och power points och mycket mer på en whiteboardtavla. Den stora fördelen här är att du behöver inte sitta vid datorn och byta sida med mera, utan behöver du scrolla ner så kan du göra det direkt på din whiteboardtavla. En whiteboardtavla har förvandlats till en stor touchskärm och detta ger utrymme för fler möjligheter. Även medan du har igång projektorn och visar bild på din whitboardtavla kan du skriva och rita utan att bilden störs. Många skolor och företag har idag en whiteboardtavla av denna typ. Du kan styra datorn helt och hållet från tavlan och allt du gör sparas precis som om du suttit vid själva datorn. Den här typen av whiteboardtavla har även fler lösningar, att dela bilden via nätet går också till exempel.