Flyttlådor och lösningar

flyttlådor flyttkartongerDu har fått flera av dina flyttlådor, och de är i ett ganska dåligt skick. Bottnen går sönder, och handtagen likaså. Du har köpt många flyttlådor också, men ska snart flytta och inser att du inte riktigt har tid att åka in och köpa fler.

Men du kan faktiskt laga dina trasiga flyttlådor. Det kommer vara temporärt, och fortfarande inte lika bra som att köpa nya flyttlådor. Men det hjälper för stunden, och förhoppningsvis för transport från ditt gamla till ditt nya hus.

Tejp är det första man behöver. Genom att tejpa på alla de svagare partierna, där dina flyttlådor gärna ger vika, får kartongen extra stöd.

Man kan även försöka sätta plast runt, på något vis. Att till exempel klippa sönder en svart soppåse, och sedan sätta runt som ett extra lager hjälper också litegrann. Dock inte om du packar alldeles för tungt så att tejpen och plasten ger vika.

Annars kan man vira ett gammalt lakan runt, om det är tillräckligt stort, och knyta ovanpå, så att det blir som en gigantisk ”mat”-låda.

Bäst är såklart tejpen, om man har det hemma. Helst silvertejp. Att tejpa igen toppen och vända på lådan kan också hjälpa, ifall ovandelen håller bättre än botten.