Festivaler om det mesta

Sverige är ett musikfyllt land, där det varje sommar arrangeras mängder utav musikfestivaler. På dessa festivaler har man ofta möjlighet att både campa i tält eller husvagn. Det finns många större festivaler. En av de största är Peace & Love, som hålls i Borlänge, som de senaste åren haft över 40 000 besökare. Det finns även mindre festivaler, med en mer inriktad musiksmak. I Göteborg arrangeras West Coast Riot och Metal Town under loppet av några dagar. Festivalerna har vuxit så att det blivit tvungen till att flytta dem ut till landet – innan låg det mitt i centrala Göteborg – Frihamnen. Över hela världen så finns det mängder utav musikfestivaler varje år, vissa större än andra. Jazz, Rock, Metal, Indie, Electronica etc. Det finns festivaler för alla olika typer av musikgenrer, men även de som satsar på en mer blandad publik av musik och människor.

Men det är inte bara musikfestivaler som arrangeras, utan även filmfestivaler. Det finns festivaler där man endast visar kortfilm och andra där de delar ut massa priser. Det finns massor av festivaler som riktar in sig på olika typer av film. På dessa festivaler brukar det finnas mänger av olika typer av besökare – vissa som endast uppskattar konsten att filmatisera, andra som har arbetar och har filmatisering som hobby.

Det finns även andra typer av festivaler, ett exempel är matfestivaler. Här möts människor över ett annat typ av ämne än de föregående. Under de nämnda festivalerna använder man olika sinnen för någon typ av njutning och underhållning, som delas med andra. Men det finns även vetenskapsfestivaler, stads-festivaler och annat.

Det går inte att dra en målgrupp över en kant när det kommer till festivaler. Det är ofta många olika typer av människor som möts och delar en uppskattning för någon typ av kultur. På de flesta festivaler brukar det finnas möjlighet till att köpa både mat och dryck, och även så produkter från artister som medverkar på festivalen. Festivaler är en möjlighet att samla människor till diskussioner, festivaler är för människor att dela åsikter och känslor. Det finns de festivaler som kostar pengar, men det finns även de festivaler som är gratis.

Även om festivaler kan variera i storlek, utförande och ämne, så är alla en mötesplats för delade intressen. Det är här man kan finna likasinnade, nya vänner och någon att diskutera med. Alla festivaler är en typ av folkfest, där glädje brukar vara ett nyckelord.